14 Aralık 2014 Pazar

Üzümlü Kurabiye:)

Bugüne kadar internetten aldığım tariflerin doğru söylemek gerekirse %90ı istediğim gibi olmadı,eş dosttan da aldığım duyumlar bu yöndeydi.Yine dün gece canım üzümlü kurabiye çekti :) Başına gelenlerden ders almayan ben yine internette tarif aradım:) Karşıma ilk çıkan tarifi denedim ve sonuçtan bu defa memnun kaldım:) ( Tarifi www.lezzetli.com  sitesinden aldım) Eee artık blogum da varken paylaşmasam olmazdı:) 


Malzemeler
2 yumurta
1 bardak şeker
100 gr kuru üzüm 
3 bardak un
1 kabartma tozu
250 gr margarin

Hazırlanışı
Önce yumurtaları kırıp, şekerle el çırpıcısıyla iyice karıştırdım.Sonra içine oda sıcaklığındaki margarini ekledim ama ben margarini 200 gram kadar koydum azıcık da sıvıyağ ekledim.Margarini eritmek için mıncıklamaya başladım.Sonra ununu (eleyerek) ekledim ama ölçmedim ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar ekledim.Unu eklediğim anda kabartma tozunu da ekledim.Sonra üzümleri ilave ettim 5 yemek kaşığı kadar.Üzümler karışınca tepsiye dizdim.200 derecede ısıttığım fırında üzerleri kızarana kadar pişirdim.Tarifi aldığım sitede pişmiş olmasını anlamamız için tepsiyi hafifçe salladığımızda kurabiyelerin hareket etmesi gerektiği yazıyordu.Bende denedim ve kurabiyeler soğuyunca afiyetle yedim:) Afiyet olsun...



16 yorum:

  1. yerim ben bunuuu beeee ama önce yaparım tabii sona yeriim :) ama ama sen neden miskinsin amaaaa beceriksiz değilsin kiiii ama neden yalan sölüyooon :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim iltifatınız için:) Nadir de olsa miskin olmadığım zamanlar oluyor o sıralarda da bunlarla uğraşıyorum,tabiki hemen buraya ekliyorum :) Şimdiden afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  3. 40 ından sonra yemek yapmaya başlayınca imdadıma nefisyemektarifleri.com sitesi yetişti, tavsiye ederim. Kurabiyeler de nefis görünüyor, elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu öneriyi dikkate alacağım.Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Tesekkurler cok sahane gorunuyorlar

    YanıtlaSil
  5. Harika gorunuyorlar. Ben de pek yapamiyorum internetteki tariflerle. Olculeri bir turlu tutturamiyorum ve cok kere basarisiz oldum. Tarif icin tesekkur ederim. :)
    İlginizi cekerse ben de bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle ne zaman denediysem tutmadı hiç ama bu seferkini en az değişimle uygulayabildim, o yüzden biraz daha memnunum diğer tariflere göre :) Ben teşekkür ederim,blogunuzu takip ediyorum hemen.Sevgiler..

      Sil
  6. Harika görünüyorlar, her zaman tesadüf etmez ama şu anda tüm malzeme var mutfakta, canım çekti ben de mi yapsam diyorum:) çayla ne güzel olur. Elinize sağlık afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. aa yalnız tekrar okudum da elek yok bende:( acaba farkeder mi? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kekte kabarması açısından etki edebilir ama kurabiyenin öyle bir problemi olmadığı için pek sorun yaratacağını sanmıyorum :) Şimdiden elinize sağlık,afiyet olsun :)

      Sil
  8. Kurabiyeler nefis görünüyor , elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. En azından bu sefer hayal kırıklığına uğramamışsın. İnternette doğru tarif ile birlikte elinizin ayarı uyumu olunca lezzetle karşılaşıyorsunuz.

    YanıtlaSil